5 tips om je design kaarsen langer mooi te houden

Wanneer je eindelijk die mooie kaars hebt, wil je natuurlijk niet dat deze snel lelijk wordt. Ik geef je 5 tips om ervoor te zorgen dat je design kaars zo mooi mogelijk blijft!

glazen stulp

Tip 1: koop een glazen stulp

Heb je zo’n leuke kaars gekocht dat je het zonde vind om hem
aan te steken? Dat probleem heb ik ook altijd. Het vervelende aan een kaars is
dat deze is gemaakt van was. En was trekt nou eenmaal stof aan. Je kan je kaars
dus niet lang laten staan, zonder dat deze er vies uit gaat zien. Maar, maak je
geen zorgen! Koop een mooie glazen stulp en zet je kaars hier onder. Een stulp
houdt niet alleen stof tegen, het ziet er ook nog eens super hip uit! Je kaars
wordt meteen een statement-piece in je kamer. Nog een voordeel: deze stulpen
zijn op dit moment super hip. Je kan ze dus overal krijgen in allerlei uitvoeringen.
Probleem opgelost dus!

Tip 2: Doof je kaars

Wanneer je je kaars dan tóch graag wil aansteken (daar zijn kaarsen uiteindelijk toch voor gemaakt 😊), wil je ervoor zorgen dat deze wel mooi brandt. Het is slim om je kaars niet uit te blazen wanneer je deze uit wil maken. Ik hoor je nu denken: ‘’Hoe maak ik de kaars dan uit?’’ Dat kan heel makkelijk! Het enige wat je nodig hebt is een stokje. Duw de lont kort in de vochtige was van de kaars en zet deze snel weer omhoog. Zo dooft de kaars en kan het lontje niet verschuiven.

Tip 3: Zorg ervoor dat de lont in het midden blijft

Als je kaars brand, kan deze een beetje naar links of naar rechts vallen. Probeer dit zo veel mogelijk te voorkomen door het lontje telkens weer naar het midden te duwen. Dit kan je gemakkelijk doen met bijvoorbeeld de achterkant van een lucifer. Zo brandt de kaars mooi recht op.

Tip 4: Een kort lontje

Een kort lontje? Het is goed nieuws als jouw kaars dit heeft! Dit is misschien wel de belangrijkste tip als het gaat om het branden van je kaars. Een kort lontje van je kaars, kan zorgen voor 4 tot 5 extra branduren! De kaars brandt minder hard. Op deze manier heb je veel langer plezier van je mooie nieuwe design kaars <3

Tip 5: kort branden!

Mijn vijfde en laatste tip om je kaarsen langer mooi te houden is om je kaarsen niet te lang te laten branden. Deze tip sluit een beetje aan bij tip 4, want wanneer een kaars te lang achter elkaar brandt, wordt de lont langer en gaat de vlam steeds harder branden. Op deze manier brandt de kaars een stuk sneller op. Dus: wil jij je kaars zo lang mogelijk mooi houden? Probeer de kaars niet langer dan 4 uur achter elkaar te branden, maar hoe korter hoe beter.

Nieuwsgierig naar meer? Volg ons op Instagram!

Lees ook: How to: gedraaide kaarsen maken. 

Winkelwagen