How to: gedraaide kaarsen maken

Gedraaide kaarsen maken
Iedereen die niet onder een steen heeft geleefd heeft ze wel eens gezien: gedraaide kaarsen. Deze kaarsen zijn dé trend van dit moment. Ze zien er bijzonder uit en maken elke kamer gezellig. Wat ze nog beter maakt? Je kan ze zelf maken!

Wat heb je nodig:

Om zelf gedraaide kaarsen te maken heb je rechte kaarsen nodig. Deze kan je overal kopen. Koop de kaarsen in de kleuren die jij mooi vindt. Als het goed is heb je de rest al in huis; een hoge vaas of kan nodig, een deegroller (of oude wijnfles (helemaal schoongemaakt)), een plank, warm water en (als je die in huis hebt) een thermometer.

Het echte werk:

Stap 1, verzamelen: Om te beginnen zoek je alle kaarsen die je wil draaien bij elkaar.
Stap 2, vaas: Vervolgens neem je de lange vaas of kan. Deze vul je met warm water. De perfecte temperatuur van het water is rond de 50 graden, maar als je geen thermometer in huis hebt, kan je met je hand voelen of het water warm is. Let op: het water mag niét te warm zijn! Dan hou je niks van je kaars over.
Stap 3, opwarmen: Doe de kaarsen in de vaas. Deze laat je 15 minuten zo staan. (Dan heb jij tijd voor een gezichtsmaskertje 😊)
Stap 4, rollen maar!: Nu is het tijd om te gaan rollen. Haal de kaarsen uit de vaas en leg ze op de plank. Met de deegroller rol je het middelste deel van de kaars plat. Maar niet helemaal plat. Zorg ervoor dat je ongeveer een halve centimeter overhoudt.
Stap 5, draaien: Het echte werk is aangebroken. Pak de onderkant en de bovenkant van de kaars vast. Deze draai je voorzichtig in tegenovergestelde richting van elkaar.
Stap 6, klaar is kees!: Ben je tevreden met de vorm van je kaars? Dompel je kaars zo snel mogelijk in koud water. De kaars wordt hard en is nu echt helemaal klaar!
 
Tip! 😉 : koop leuke houders om de kaarsen in te zetten. Dit maakt jouw zelfgemaakte kaars een echt statement piece in jouw kamer.
 
Nieuwsgierig naar meer? Volg ons op Instagram!
Lees ook onze blog over het mooi houden van je design kaarsen. 
Winkelwagen